clanak False

Otvoren Zagreb Crafts Shop u Ilici

16.07.2019.
U pasažu Matice hrvatskih obrtnika, u Ilici 49, večeras je otvoren Zagreb Crafts Shop, prvi takav u Hrvatskoj, koji na jednom mjestu nudi rukotvorine obrtnika iz Zagreba i Zagrebačke županije.

Projekt Zagreb Crafts pokrenuli su Grad Zagreb i Obrtnička komora Zagreb 2016. godine, kao digitalnu platformu, a za cilj ima popularizaciju tradicijskih umjetničkih obrta. Putem ove platforme više od 100 obrtnika nudi mogućnost online kupnje svojih vrijednih i visokokvalitetnih proizvoda, a koji će od danas, građanima grada Zagreba, kao i brojnim turistima, biti dostupni i u ovoj, novouređenoj trgovini smještenoj na atraktivnoj lokaciji.

Drago mi je što najistaknutiji zagrebački obrtnici svoje proizvode nude našim sugrađanima i turistima u ovoj trgovini u samome centru grada. Kada sam stupio na dužnost gradonačelnika prvi projekt mi je bio poticanje obrtnika, malih i srednjih poduzetnika. Možda bi obrtnici i mogli bez Grada, ali Grad nikako bez obrtnika. Da nije njih, ne bismo bili tri godine za redom najbolji Advent u Europi niti bismo primili nagradu za najbolju destinaciju, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić je naglasio da proizvodi u Crafts Shopu predstavljaju svojevrsnu atrakciju i raritet, pogotovo za turiste kojih je sve više u Zagrebu, jer u današnje vrijeme su unikatni ručno rađeni proizvodi nešto što se ne susreće svugdje i svaki dan.
 

Gradske vijesti - 2019.