clanak False

Otkrivena spomen-ploča poginulim braniteljima - negdašnjim učenicima OŠ Zapruđe

28.03.2018.
U čast poginulim hrvatskim braniteljima 102. brigade HV, 1. i 2. gardijske brigade, 83. samostalnog bataljuna HV, 150. i 108. brigade HV zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je  s obiteljima poginulih otkrio spomen-ploču u predvorju OŠ Zapruđe  –  simbol trajnog sjećanja na njih.

Večeras odajemo počast onima koji su zaslužni što živimo u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj. Nenad Debeljak, Nenad Cetin, Domagoj Jogunica, Aleksandar Panić, Robert Garašić, Srećko Herega, Tomo Svodoba i Branko Starčević su istinski heroji Domovinskog rata. Neka im je laka zemlja!, rekao je gradonačelnik.

Tomo Krešo Špeletić, bivši ratni zapovjednik je istaknuo da hrabrost treba pokazivati svakodnevno da bi učinke hrabrih djela osjećali u našim svakodnevicama. Junaci žive među nama. Naši dečki su spremno nadrasli svoj strah i slabosti. Položili su sve što su imali. Dali su za nas svoje živote.

Nakon ceremonije je Željko Vranić, predsjednik Kluba veterana Domovinskog rata 102. brigade HV – Novi Zagreb  medijima izjavio da je inicijativu o otkrivanju spomen-ploče  Grad Zagreb odmah podržao. Radi se o osmorici hrvatskih branitelja, negdašnjih učenika ove škole. Smatramo da učenike, još od početaka njihova obrazovanja treba podsjećati na djelo ovih heroja.

Gradske vijesti - 2018.