clanak False

Obilazak Gradske četvrti Donja Dubrava

12.02.2021.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, sa suradnicima, Gradsku četvrt Donja Dubrava.

U Mjesnom odboru Resnički gaj u planu je projekt izgradnje nadvožnjaka u skopu kojeg će se rekonstruirati i Čulinečka cesta od Ulice I. Čulinec do ulice II. Resnik. Dugi niz godina planira se izgradnja nadvožnjaka koji bi povezao donji dio Čulinečke ceste s gornjim dijelom, čime bi se znatno olakšalo prometovanje vozila i pješaka, kazao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava Milan Draženović. Procijenjena vrijednost radova je oko 30 milijuna kuna.

U Mjesnom odboru Čulinec u planu je izgradnja osnovne škole za potrebe 700 učenika,  u sklopu koje će se  izgraditi i dječji vrtić koji će primati 60-ero djece u jednoj jasličkoj i dvije vrtićke skupine. Projektom je predviđena izgradnja dvodijelne sportske dvorane, ali i jedne manje dvorane za potrebe stanovnika Čulinca. Procjenjena vrijednost radova je oko 80 milijuna kuna, a za potrebe projekte dokumentacije u proračunu Grada Zagreba osigurana su sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna. Početak radova predviđa se na jesen ove godine, kazala je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković.

Na popisu prioriteta u Mjesnom odboru Trnava je pružni prijelaz kojim će se spojiti Ulica I. Trnava s Osječkom ulicom. Gradski Sektor za promet prije godinu dana izradio je studiju za optimizaciju rada semaforskih uređaja kojim je omogućeno duplo duže svijetljenje zelenog svjetla. Na istom prijelazu u suradnji s Hrvatskim željeznicama u planu je postavljanje automatske rampe za spuštanje i dizanje brklje kojom će se još značajnije smanjiti zastoji u prometu, kazao je voditelj odjela za planiranje i pripremu prometnih projekata Hrvoje Pilko.

U Mjesnom odboru „30. svibnja 1990.“ u planu je izgradnja sportsko – rekreacijskog centra „Sopnička“ koji će sadržavati nogometno, košarkaško i rukometno igralište, igralište za tenis i dječje igralište, te svlačionice i tribine. Kako je kazao predsjednik Vijeća Milan Draženović, novi sportski centar će biti dostupan svim građanima, djeci, rekreativcima, sportašima profesionalcima i amaterima. Procjenjena vrijednost radova je oko šest milijuna kuna, a njegova realizacija očekuje se do kraja ove godine.  

Uskoro započinju radovi na zamjeni montažnog dijela objekta Dječjeg vrtića Ivane Brlić Mažuranić u Mjesnom odboru Donja Dubrava. Zbog dotrajalosti montažnog objekta odlučili smo ga u cijelosti zamjeniti za što su izrađeni glavni, idejni i izvedbeni projekti, a od 19. veljače bit će raspisan postupak Javne nabave za izvođače radova. Procijenjena vrijednost radova je oko 32 milijuna kuna, rekla je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković.

Gradske vijesti - 2021.