clanak False

Obavijest o načinu i uvjetima preuzimanja građevinskog materijala za nužnu pomoć osobama pogođenim potresom

23.04.2020.
Grad Zagreb poziva građane kojima je potrebna nužna pomoć sanacije oštećenja od potresa da preuzmu građevinski materijal na pet punktova – privremenih skladišta. Ova mjera pomoći namijenjena je prvenstveno za vlasnike onih stambenih objekata koji sa sanacijom manjih oštećenja mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima, kako za građane gradskih četvrti najpogođenijih potresom (Donji grad, Gornji grad-Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete) tako i za građane ostalih gradskih četvrti pogođenih potresom.

Građani će prilikom preuzimanja manje količine građevinskog materijala za nužnu sanaciju svojih objekata trebati potpisati izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva. Podjela građevinskog materijala vršiti će se putem članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora uz pomoć službenika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, a osnov podjele će biti podaci prikupljeni od Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata te podataka prikupljenih od članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora o objektima oštećenim u potresu u Gradu Zagrebu.

Građani najpogođenijih gradskih četvrti građevinski materijal preuzimaju na dolje navedenim lokacijama. Građani iz gradskih četvrti koje nisu dolje navedene, mogu se javiti u sjedište svoje gradske četvrti, gdje će se zahtjev razmotriti i proslijediti u Gradski ured za mjesnu samoupravu te će nakon provedene procedure biti obavješteni o preuzimanju građevinskog materijala.

1. Gradska četvrt Donji grad – VII. I XVI. Gimnazija u Križanićevoj
2. Gradska četvrt Gornja Dubrava - Osnovna škola Granešina, uz sportsku dvoranu
3. Gradska četvrt Podsljeme – Osnovna škola Markuševec

   svaki dan osim nedjeljom od 10,00 do 18,00 sati.

Raspoloživ građevinski materijal:

- crijep (Kontinetal plus, Biber, Jupite i sljemenjaci s kopčom)
- drvena građa (jelove letve, štafle i daske duljine 4 metra)
- čavli za drvo (tri dimenzije)
- krovna folija (vodnonepropusna troslojna folija otporna na UV zračenje dim. 1,5 x 50m)
- mort za zidanje
- opeka (puna opeka i blok opeka u dvije dimenzije)

Na kraju valja naglasiti da s obzirom da se radi o hitnoj sanaciji manjih oštećenja, apeliramo na građane da budu racionalni u svojim zahtjevima te da traže samo onoliko materijala koliko je nužno za sanaciju najurgentnijih oštećenja, kako bi što više građana moglo iskoristiti ovu pomoć.

Gradske vijesti