clanak False

Novo parkiralište unutar kompleksa TŽV Gredelj

05.07.2018.
U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban i voditeljice Zagrebparkinga Ane Preost, otvoreno je novo parkiralište unutar kompleksa TŽV Gredelj u naselju Trnje, na koje se ulazi iz Strojarske ulice.

Parkiralište koje smo ovdje uredili je jako bitno za naše sugrađane, a još je važnije za one koji dolaze u naš grad. Mi o njima moramo voditi računa. Ovdje se mogu parkirati i lagano prošetati preko Krešimirovog trga i Džamije do Jelačić placa, rekao je gradonačelnik Bandić napomenuvši kako je za uređenje utrošeno oko 1.200.000,00 kuna. Također je dodao kako je prostor unutar Gredelja iskorišten za parking dok se ne aktivira projekt uređenja tog izuzetno atraktivnog gradskog područja.

Prema riječima voditeljice Zagrebparkinga Ane Preost na parkiralištu se može parkirati oko 500 vozila. Pozivam građane da kada idu do centra tu ostave svoje automobile jer im pješke treba 10 do 15 minuta. Napravili smo i dio za bicikle koji je besplatan. Cijena parkirališta je 10 kuna dnevno od ponedjeljka do subote od 7 do 20 sati, a nedjeljom je besplatno. Mjesečna karta iznosi 200 kuna.

Ovo nije samo otvaranje parkirališta već i jedna od mjera Grada Zagreba da se svim korisnicima parkirnih površina omogući parkiranje po povoljnim cijenama blizu centru grada. Na taj način omogućujemo građanima da ostave automobile i u grad krenu drugim alternativnim prijevozom, naglasila je predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban.

Novo parkiralište na prostoru od 7.000 m2 je osvjetljeno, rampa za automobile je na ulazu i izlazu, a na Strojarskoj je izgrađen i poseban izlaz za pješake.                   
 

Gradske vijesti - 2018.