clanak False

Novi dječji vrtić, škola, vatrogasni i društveni dom u Resniku

07.09.2020.
„U bliskoj suradnji s Resničanima vratili smo stari sjaj jednom od najstarijih naselja u Zagrebu, a ovo što je napravljeno će ostati za buduće generacije“, rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na svečanosti otvorenja nove područne škole, vrtića, vatrogasnog doma i prostorija mjesne samouprave u Resniku.

Kako se čulo, osim područne osnovne škole s pet učionica, četiri razredna odjela i sportskom dvoranom te dječjeg vrtića za dvije odgojno-obrazovne skupine s vanjskim igralištem, Resnik je dobio i moderan vatrogasni dom s mogućnosti smještaja dva vatrogasna vozila te objekt mjesnog odbora s dvije velike dvorane te ostalim potrebnim sadržajima za kulturno-umjetničko djelovanje.

„Ovaj projekt započeo je prije oko četiri godine i izrađen je u skladu sa željama i prijedlozima mještana, a zahvaljujući svesrdnoj pomoći gradonačelnika, danas imamo sve objekte koje su potrebni jednom rastućem mjesnom odboru“, rekao je predsjednik VGČ Peščenica – Žitnjak Dragan Vučić.

"Resnik je, poslije Kaptola i Gradeca, najstarije naselje u Zagrebu. Ove godine slavi 806 godina postojanja, a ovo je najljepši način da se obilježi ta obljetnica. Djeca se više neće morati voziti autobusom u škole u Peščenicu, Petruševac niti u Kozari Bok, a stanovnici su dobili sve potrebne sadržaje na jednom mjestu. Ovakve zahvate Resnik čeka već sto godina.“, dodao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik MO Resnik Dominik Žibrat je naglasio da izgradnja nove infrastrukture predstavlja veliki napredak za kvalitetu života stanovnika. „Nakon dugog niza godina, a zahvaljujući dobroj suradnji s Gradskom upravom i gradonačelnikom, Resnik danas može biti ponosan na novu infrastrukturu. Imamo svoju školu, svoj vrtić, najmoderniji dom za naše vatrogasce te nove prostorije mjesne samouprave. Ovo predstavlja veliki iskorak za Resnik i njegove stanovnike“.

Gradske vijesti - 2020.