clanak False

Novi angiografski monoplanarni RTG uređaj predstavljen u Klinici Sveti Duh

07.12.2018.
Danas je u Zavodu za kardiologiju Kliničke bolnice Sveti Duh predstavljen novi angiografski monoplanarni RTG uređaj za interventnu kardiologiju – Philips Azurion 7 – najsuvremeniji uređaj te vrste koji će od danas biti u funkciji za pacijente Bolnice. 

Odlukom Ministarstva zdravstva, nabavka novog uređaja financirana je iz bespovratnih sredstava Europske unije u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije. Grad Zagreb, kao osnivač Bolnice, osigurao je izgradnju objekta za dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju koja će, također, biti opremljena iz bespovratnih sredstava fondova Europske unije.

Zahvalivši Ministarstvu, ravnatelju i djelatnicima Klinike na doprinosu, gradonačelnik Milan Bandić je naglasio da se s novim uređajem Bolnica Sveti Duh stavlja uz bok najmodernijim bolnicama svijeta.

Ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh Mladen Bušić je objasnio da se radi o najnaprednijem RTG uređaju koji je namijenjen intervencijama na srcu i krvnim žilama. Svojim karakteristikama osigurat će maksimalnu učinkovitost liječenja, uz minimalnu izloženost pacijenata i zdravstvenih radnika zračenju.

Osim gradonačelnika Bandića i ravnatelja Bušića, prisutnima su se na svečanosti obratili i ministar zdravstva Milan Kujundžić, potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić-Rukavina te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Gradske vijesti - 2018.