clanak False

Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače

22.05.2020.
U povodu obilježavanja „Međunarodnog dana svjesnosti o bolestima štitnjače“ javnozdravstvenom akcijom ,,Svibanj mjesec leptira“ - #NosiLeptira", zagrebačke fontane zasvijetlile su logom Hrvatske udruge za bolesti štitnjače u znak podrške oboljelima i njihovim obiteljima.

Okupljene je, u ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića pozdravila prof. Ana Stavljenić Rukavina, a prisustvovali su i Drago Prgomet, predsjednik Gradske skupštine, akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatskog društva za štitnjaču Hrvatskog liječničkog zbora te liječnici, medicinsko osoblje, članovi Udruge i oboljeli, kao i brojne javne osobe.

Svjetski dan bolesti štitnjače obilježava se 25. svibnja, ujedno kada i Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače, s ciljem podizanja svijesti o potrebi preventivnog pregleda i ranog otkrivanja bolesti štitnjače kako bi se izbjegle neugodne tegobe i opasne komplikacije.

Grad Zagreb kontinuirano osigurava sredstva za provođenje preventivnih aktivnosti za sprečavanje bolesti te ulaže u poboljšanje infrastrukture za kvalitetnije  zdravstvo čime ujedno djeluje i na bolesti štitnjače. Nadalje, kontinuirano potpomaže udruge koje djeluju u području promicanja zdravlja i prevencije bolesti u ovom slučaju s naglaskom na Hrvatsku udrugu za bolesti štitnjače koja je nezamjenjivi dio sveukupnih aktivnosti otkrivanja i liječenja bolesti štitnjače.
 

Gradske vijesti - 2020.