clanak False

Manifestacija Naše domaće, sada i ubuduće

14.07.2018.
(Hina, www.zagreb.hr) Na Europskom trgu, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, održala se završna manifestacija Naše domaće, sada i ubuduće. Hrvatski proizvođači su na brojnim štandovima predstavili proizvode koji nose neku od oznaka kvalitete - mlijeko s hrvatskih farmi, meso s hrvatskih farmi, jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja.

Štandove s proizvodima obišli su premijer Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Premijer Plenković i ministar Tolušić poručili su da poljoprivrednici značajno doprinose boljitku Hrvatske i da će u narednim godinama dalje rasti njihova konkurentnost.

Gradonačelnik Bandić pozdravio je proizvođače koji su došli iz cijele Hrvatske, naglasivši kako im se divi zbog truda koji ulažu kako bi prehranili svoje obitelji.  

Manifestacija je dosad je obišla sve županije, a cilj joj je poljoprivrednicima predstaviti nove mogućnosti financiranja projekata u ruralnom razvoju i dati korisne savjete za pripremu projekata novcem EU fondova, pri čemu brojni poljoprivrednici i promoviraju svoje proizvode. 

Na manifestaciji je nastupilo nekoliko kulturno umjetničkih društava, a uz stručnu pomoć poznatog kuhara Tomislava Špičeka pripremljeni su i domaći specijaliteti za sve okupljene.

Gradske vijesti - 2018.