clanak False

Maketa crkve sv. Jakova za Udrugu Majčino srce

15.02.2019.
Gradsko društvo Crven križ Zagreb provodi projekt Unapređenje kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici kao dugoročni izvaninstitucijski oblik skrbi za starije osobe, a izraz je potrebe da se starijim osobama s područja Novog Zagreba omogući kontinuirano sudjelovanje u svakodnevnim aktivnostima i promicanju aktivnog starenja.

Upravo na tom tragu djeluje aketarska radionica u kojoj su starije osobe izradile maketu crkve sv. Jakova iz Međugorja koju poklanjaju Gradu Međugorju, odnosno udruzi Majčino srce iz Međugorja koja skrbi o djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi uz pomoć Franjevačke rovincije i dobročinitelja iz cijelog svijeta.

Svečanomu uručenju makete u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Sigetu je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.Ovo je istinu krasna poruka. Upravo eđugeneracijska solidarnost kojnaši najmudriji sugrađani podrnajmlađ bez roditeljske skrbi pokazuje zajedništvo bolju sadašnjost i još bolju budućnost, rekla je zamjenica Majić.


 
Maketu je uime Udruge preuzeo fra Svetozar Kraljević.

Gradske vijesti - 2019.