clanak False

Konferencija za novinare - U Zagrebu nema novooboljelih osoba

17.05.2020.
U protekla 24 sata, u Zagrebu nema novooboljelih osoba od Covid 19, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. Kroz trijažne ambulante prošlo je 27 osoba od kojih je jednoj naložena samoizolacija.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar izvjestili su da je tijekom jučerašnjeg dana testirano 239 osoba, te od ukupno 477 osoba pozitivnih na covid izliječeno je 442.

Dario Krnjaković, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za izgradnju istaknuo je da je do sada pregledano 20.462 objekta, od kojih je 5,2% označeno neuporabljivim, 20,3% privremeno neuporabljivim te 74,5 posto uporabljivim.

16.212 tona građevinskog otpada uklonjeno je s 6.207 lokacija, te se čišćenje nastavlja i dalje, kazao je Željko Renić, pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo.

Izrazivši zadovoljstvo s epidemiološkom situacijom,  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će ususret  Danu grada Zagreba predložiti da se osim dobitnicima Nagrada grada Zagreba, dodijele priznanja i onima koji su u vrijeme epidemije i potresa bili na prvoj crti i pomagali Zagrepčanima.

Gradske vijesti - 2020.