clanak False

Konferencija Stožera civilne zaštite

11.05.2020.
Hina/www.zagreb.hr - Peti dan zaredom u gradu Zagrebu nema novih covid pozitivnih osoba, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, te dodao da je tijekom jučerašnjeg dana kroz trijažne ambulante domova zdravlja prošlo 18 osoba od kojih je samoizolacija određena za jednu osobu.

Vanja Tešić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar izvijestila je da je tijekom jučerašnjeg dana u zavodu testirano 64 osobe. U Zagrebu su 472 oboljela, a njih 420 je oporavljenih. Također, kazala je, kako je jučer 26 osoba zatražilo i psihološku pomoć.

Dario Krnjaković, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje istaknuo je da su statičari obavili 19174 pregleda, a tijekom jučerašnjeg dana pregledano je 99 novih objekata. Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo kao najveći upravitelj višestambenih zgrada izvšio je 1469 sanacija i hitnih intervencija, a ZET i nadalje provodi aktivnosti na uspostavljanju tramvajskih linija.

Do današnjeg dana postupali smo na ukupno 5204 lokacije prilikom čega je prikupljeno 14373,5 tona građevinskog otpada, odnosno šute  i 1733,5 tona glomaznog otpada, kazao je Željko Renić, pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo.

Dubravko Teuret iz PU Zagrebačke kazao je kako su evidentirana tri slučaja kršenja samoizolacije i 7 slučajeva kršenja odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, dok kršenja drugih odluka Nacionalnog stožera nije bilo.

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da je epidemiološka situacija u Zagrebu povoljna te da ga veseli sve veća brojka izliječenih. To je preduvjet za kvalitetniju borbu s drugim problemom koji je zadesio Zagrepčane-potresom. Hvala svima u lancu odgovornosti koji su doprinjeli da se to dogodi, a naročito hvala sugrađanima na njihovoj disciplini, razboritosti i odgovornosti. Ukidanjem mjera kao što su propusnice i vraćanje međugradskih linija ne smijemo dovoditi sigurnost u pitanje, stoga molim sugrađane na daljnji oprez.

Zagrebački gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo što je, kako je rekao, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja prihvatilo njihove prijedloge vezane uz upute za vlasnike zgrada i upravitelje, odnosno predstavnike suvlasnika. "Od riječi do riječi je prihvaćen naš prijedlog, što me veseli. Dobro je kad smo zajedno", poručio je.

Na nastavu u zagrebačke osnovne škole u ponedjeljak je došlo 4,3 posto djece, a u 18 od ukupno 111 škola nije došlo nijedno dijete, izvijestio je na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2020.