clanak False

Izvještaj NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ - 10. studenoga

10.11.2020.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 368.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 994 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 272 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 653 osobe. Mjera samoizolacije izrečena je 791 osobi.

Od 653 obrađene pozitivne osobe: 242 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 230 osoba su kontakti COVID + osoba, devet je osoba doputovalo iz BiH, Austrije i sa Kosova. 28 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 28 osoba obrada je još u tijeku. Kod 14 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod tri osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. 24 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 73 osobe završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod dvije osobe moguće je izlaganje tijekom obiteljskih druženja.

U osam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi tri korisnika i četiri zdravstvene djelatnice, a dvoje je korisnika na žalost preminulo.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod osam učenika i sedam nastavnika osnovnih škola te 10 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 257 učenika i sedam nastavnika osnovnih te 215 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 3.126 aktivnih slučajeva.

Gradske vijesti