clanak False

Izložba “Prapovijesna avantura“ u Galeriji AMZ

17.02.2020.
U Galaeriji AMZ-a u četvrtak, 13. veljače  otvorena je izložba “Prapovijesna avantura“. U suradnji s projektnim partnerima Općinom Donja Voća, Općinom Radenci, Općinom Zreče, Odsjekom za arheologiju Sveučilišta u Ljubljani te Muzejom Turopolja Arheološki muzej u Zagrebu izložbom plakata Prapovijesna avantura predstavlja projekt Prehistory Adventure – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu koji se provodi u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija– Hrvatska za razdoblje od 2014. do 2020. godine te je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

 U fokusu projekta nalaze se prezentacija, promocija i održivi razvoj kulturne baštine Donje Voće, Radenaca, Zreča te Turopolja koji se temelji na suradnji hrvatskih i slovenskih stručnjaka, čija je zadaća da tijekom trajanja projekta definiraju nove metodološke pristupe te osmisle inovativne i interaktivne elemente za sveobuhvatnu interpretaciju pretpovijesti.

Uz kulturnu baštinu navedenih regija, na izložbi su predstavljeni načini aktivacije njezina potencijala te uključivanja u turističku ponudu putem inkorporacije rezultata dobivenih znanstvenim istraživanjima, organizacijom radionica, kampova i izložbi, osmišljavanjem novih tematskih putova te  turističkih proizvoda kao i upotrebom alata informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Izložba se može razgledati do 21. ožujka a nakon Zagreba bit će postavljena i na partnerskim područjima Projekta.
Autorica izložbe: Marta Rakvin

Aktualno