clanak False

Gradonačelnik u obilasku aktualnih gradskih gradilišta

10.09.2018.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima danas je obišao aktualna gradska gradilišta: Radničku cestu, Trg žrtava fašizma, Preradovićevu i Kamenitu ulicu te Mirogoj.
 

Radnička cesta

U sklopu sveobuhvatne rekonstrukcije Radničke ceste, od Slavonske avenije do Domovinskog mosta, trenutno se izvode radovi na zadnje dvije etape rekonstrukcije.
Ovo je najveća prometna infrastrukturna investicija u zadnjih 20-ak godina vrijedna 200 milijuna kuna s  PDV-om, rekao je gradonačelnik Bandić i dodao kako bi se sljedećeg četvrtka u promet trebao pustiti sjeverni trak da bi se barem malo odteretile pristupne ceste.  Sve bi trebalo biti gotovo oko 20. listopada.
 

Trg žrtava fašizma

Oko Meštrovićeva paviljona se trenutno izvode radovi na uređenju javne i zelene površine te na opločenju kockama, a potom slijedi asfaltiranje staza. Do 25. listopada ovdje će se radovi  privesti kraju, kazao je gradonačelnik.

 
Preradovićeva ulica

Radovi na Preradovićevoj ulici, na prvoj i drugoj dionici, odnosno od Haulikove ulice do Ulice A. Hebranga, uključujući i istočnu stranu Svačićevog trga su završeni te je  pušten u promet 31. kolovoza. Kako se čulo, položena je nova komunalna infrastruktura, plinske instalacije i elektroenergetska mreža, a Vodoopskrba i odvodnja su napravile rekonstrukciju vodoopskrbnog cjevovoda i pripadajuća 34 vodna priključka te rekonstrukciju kanala u Ulici Ante Kovačića s 12 vodnih priključaka.
Trenutno se radi na dionici od Hebrangove do Masarykove ulice, a završetak radove se očekuje sljedeći tjedan.
 

Kamenita ulica

Radovi na rekonstrukciji dijela Kamenite ulice obuhvaćaju rekonstrukciju prometnice s oborinskom odvodnjom i postojećim instalacijama.
Za mene je ovo najosjetljivije gradilište i upućujem ispriku stanarima i vlasnicima obrta kojima ćemo preko Ureda za gospodarstvo štetu u prihodima nadoknaditi, baš kao i onima iz Preradovićeve, dodao je Milan Bandić.

 
Mirogoj – izgradnja ograde groblja uz Remetsku cestu

Na predmetnoj parceli uz Remetsku cesti je izgrađen zid u koji je integrirano 496 niša za urne, a u svaku od njih stanu četiri. Ideja je bila da se uz skoro 2 000 novih mjesta za umrle napravi akustična i vizualna barijera između ceste i grobnih mjesta po  odgovarajućim standardima, a radi osiguravanja dostojanstva za grobnice, objasnio je arhitekt Marijan Hržić, autor projekta, a gradonačelnik je za sljedeći tjedan najavio njegovo otvorenje.
 

Gradske vijesti - 2018.