clanak False

Gradonačelnik Tomašević posjetio ustanovu Dobri dom u Kosnici, zahvalio djelatnicima na pripremi obroka za Međunarodni praznik rada

03.05.2022.
Danas su gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet posjetili ustanovu Dobri dom u Kosnici.  

„Danas smo ovdje kako bi zahvalili vrijednim djelatnicima Dobrog doma, njih 41, koji su za Međunarodni praznik rada osigurali podjelu 30.000 porcija graha i 15.000 porcija štrukli za naše sugrađane u Maksimirskom parku, a svakodnevno pripremaju hranu za najugroženije građane“, istaknuo je gradonačelnik.  

Zahvalio je i djelatnicima Grada, djelatnicima Javne ustanove Maksimir, Turističkoj zajednici Grada Zagreba, Centru za kulturu Maksimir i svima koji su doprinijeli u organizaciji proslave Praznika rada.  

Naglasio je da Grad Zagreb, osim organiziranja egzistencijalne pomoći najugroženijim građanima, svojom socijalnom politikom osigurava usluge različitim korisničkim skupinama, a posebno brine za skupine koje su se pokazale kao prioritet. „Radnici u ovoj kuhinji svaki dan pripremaju oko tri tisuće toplih obroka koji su namijenjeni najugroženijim sugrađanima, godišnje se ovdje pripremi oko 900.000 obroka za najpotrebnije sugrađane“, rekao je.  

Gradonačelnik Tomašević je također posjetio i Prihvatilište za beskućnike, smješteno u paviljonima koje je Grad Zagreb dodijelio na korištenje Crvenom križu. U funkciji je od 2010. godine i osigurava smještaj za 150 korisnika.  

U prihvatilištu se pružaju usluge poput procjene psihofizičkog i socijalnog statusa, smještaja, cjelodnevnog boravka, prehrane, osnovne medicinske njege, različitih edukativnih, sportskih i kreativnih aktivnosti te usluge informiranja i savjetovanja. 

Gradske vijesti - 2022.