clanak False

Gradonačelnik primio predstavnike Zagrebačkog taekwondo saveza

17.06.2019.
Danas je u zgradi Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio predstavnike Zagrebačkog taekwondo saveza – sportaše, trenere i čelnike Saveza, u povodu sjajnog uspjeha Hrvatske taekwondo reprezentacije na Svjetskom seniorskom prvenstvu održanom u svibnju ove godine u Velikoj Britaniji.

Nakon sastanka pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić rekao je kako je ovo vrhunski rezultat hrvatskog i zagrebačkog taekwondoa. „Od četiri velike medalje koje su osvojene na Svjetskom prvenstvu u Velikoj Britaniji, a na kojem su sudejlovale 153 zemlje,  posebno smo ponosni na tri osvojene od strane zagrebačkih sportaša Kristine Tomić, Ivana Šapine i Doris Pole“ istaknuo je napomenuvši kako to govori o kontinuitetu dobrog rada Zagrebačkog taekwondo saveza te o njegovoj dobroj suradnji sa Sportskim savezom Grada Zagreba.

„Grad Zagreb stoji iza svojih sportaša i strukovnih saveza te ćemo kontinuirano raditi na tome da se osiguraju svi preduvjeti za njihov daljnji razvoj,“ zaključio je.

Istaknuvši kako su medalje osvojene od strane sportaša  u dobi od 17 do 19 godina, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo zaključio je kako se radi o generaciji koja može sudjelovati  u još dva olimpijska ciklusa. „Taekwondo je jedan od najmasovnijih pojedinačnih sportova u svijetu, kojeg samo u Kini trenira 70 milijuna ljudi. S obzirom da dolazimo iz male zemlje moramo biti zadovoljni, jer iz generacije u generaciju stvaramo nove šampione.“

„Sretna sam i zahvalna što danas mogu biti ovdje te zahvaliti gradonačelniku i njegovim suradnicima na potpori i uvjetima bez kojih ovi rezultati ne bi bili mogući,“ naglasila je osvajačica brončane medalje i aktualna europska prvakinja Kristina Tomić.

Gradske vijesti - 2019.