clanak False

Gradonačelnik primio djevojčicu Ardianu Dani

20.04.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je jutros u Gradskoj upravi primio trinaestogodišnju Ardianu Dani, djevojčicu romske nacionalnosti iz albanskog grada Lezhea, a koja je u zagrebačkoj Specijalnoj bolnici Arithera uspješno operirala teži oblik skolioze. Djevojčica je došla u pratnji Valbone Gjoni i Petrita Lulija, ravnateljice škole i liječnika Doma zdravlja iz Lezhea.

Gradonačelniku Bandiću, osoblju bolnice Arithera i svima onima koji su joj pomogli da se operira Ardiana je toplo zahvalila. Gradonačelnik je pak djevojčici čestitao na hrabrosti te joj je zaželio brzi oporavak, napominjući kako  je u Zagreb uvijek dobrodošla.

Gzim Ređepi iz KBC Zagreb je objasnio da djevojčica dolazi iz siromašne obitelji i da je zahvaljujući učenicima i ravnateljici OŠ iz Lezhea te Elvisu Načiju, voditelju emisije Albanci o Albancima inicirana akcija prikupljanja novca za troškove operacije koja je Ardiani spasila život. 

Ravnateljica Gjoni zahvalila se gradonačelniku Bandiću što je našao vremena i posjetio Ardianu u bolnici nakon operacije kao i na današnjem prijemu prije samog puta u Albaniju. Istaknula je da su Hrvati izuzetno susretljivi i srdačni, a osoblju bolnice uputila je veliko hvala jer su djevojčicu tretirali kao princezu, a ne pacijenticu.
 
 
 

Gradske vijesti - 2018.