clanak False

Glazbena atrakcija Filmmusicorkestar na prvoj ovogodišnjoj FonoKinoteci

13.02.2020.
Prvo ovogodišnje izdanje Fonokinoteke, koje će se održati 22. veljače, ugostit će Filmmusicorkestar, zagrebačku glazbenu atrakciju poznatu po nezaboravnim interpretacijama klasika filmske glazbe. Na koncertu u kinu Kinoteka Filmmusicorkestar će predstaviti svoj bogati repertoar koji uključuje najveće hitove s velikog platna u jazzy, swing, bossa nova, blues i sevdah aranžerskom ruhu.
 
Tko pjeva zlo ne misli, Samo jednom se ljubi, Balkan Express, Skupljači perja, Porgy & Bess ili pak Kum, Lovac na jelene i Kosa samo su neki od nagrađivanih filmova koji će ostati upamćeni i po svojim bezvremenskim melodijama. Filmmusicorkestar ih publici predstavlja na posve nov i originalan način, zbog čega njihovi koncerti nerijetko podsjećaju na fino uštimane tulume.
 
Vokalne bravure Elme Burnić, gitarističke minijature Željena Klašterke te duhovita ritam-sekcija koju čine Tihomir Novak na kontrabasu i Admir Ćulumarević na ritam gitari donijeli su Filmmusicorkestru brojne pohvale glazbene kritike i kolega, kao i naklonost publike koja im se uvijek iznova vraća.
 
Iza Filmmusicorkestra više je od 150 nastupa diljem Hrvatske, regije i Europe te autorski prvijenac “Evo muzike, traži se redatelj” iz 2018. godine.
 
Nastup u zagrebačkom kinu Kinoteka obilježit će početak turneje pod nazivom 6 Kinoteka Tour 2020, na kojoj će nastupiti u kinotekama glavnih regionalnih centara, u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, Sarajevu, Podgorici i Skopju.
 
Koncert Filmmusicorkestra održat će se u subotu 22. veljače s početkom u 20 sati u kinu Kinoteka (Kordunska 1). Ulaznice je moguće kupiti po pretprodajnoj cijeni od 50 kn online na www.ulaznice.hr, na prodajnim mjestima iz sustava te na blagajni kina. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 65 kn.
 
FonoKinoteka je glazbeni program kina Kinoteka koji predstavlja zanimljive glazbenike, izvođače i autore te njihove projekte posvećene zvuku i glazbi.

Aktualno