clanak False

Dodjela Stipendija Grada Zagreba učenicima za školsku godinu 2017

27.03.2018.

Zagrebačkim je srednjoškolcima na svečanosti u palači Dverce gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima uručio 81 gradsku stipendiju za izvrsnost.

Uz čestitke dobitnicima, njihovim profesorima i članovima njihovih obitelji, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je ponosan što Grad Zagreb već 26 godina zaredom dodjeljuje stipendije najboljim učenicima i studentima, a 11 godina i studentima doktorskog studija. Želim da vam ova stipendija osigura što bezbrižniji nastavak učenja te  još bolje rezultate u daljnjem obrazovanju, poručio je.
 
Ovu stipendiju prvenstveno doživljavamo kao nagradu za trud i za  uspješno ispunjavanje školskih obveza, ali istovremeno i kao nagradu za različite izvanškolske i izvannastavne aktivnosti u koje smo uključeni. Ona nam je dodatni motiv i inspiracija za još veće dosege u budućnosti, uime stipendista rekla je Klara Bardač, učenica I. razreda gimnazije.

Grad Zagreb dodjeljuje stipendije u 6 kategorija i to za: izvrsnost učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu, srednjoškolce nagrađene na međunarodnim natjecanjima, učenike i studente slabijega socijalnog statusa, učenike i studente s invaliditetom te učenike i studente iz romske nacionalne manjine. Grad Zagreb godišnje izdvaja oko 50 milijuna kuna za stipendije.
Do sada su, uključujući i ovu školsku, odnosno akademsku godinu dodijeljene 3 652 stipendije: 1 614 učenicima, 1 980 studentima i 58 studentima doktorskog studija te je izdvojeno 295.000.000.00 kuna.

Gradske vijesti - 2018.