clanak False

Delegacija Grada Raba kod gradonačelnika

09.08.2018.
Delegaciju Grada Raba, predvođenu gradonačelnikom Nikolom Grgurićem, primio je danas, u zgradi Gradske uprave, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Zahvalivši gradonačelniku Bandiću na prijemu, gradonačelnik Grgurić je naglasio da se na sastanku razgovaralo o nekoliko tema. Izdvojio je razmjenu iskustava u vezi organizacije Adventa, iskustvo s humanitarnim manifestacijama za osobe s invaliditetom i razgovor o sportskoj infrastrukturi koju smatra nužnom za razvoj sporta i širenje zdravih navika u Rabu, a koja je u Zagrebu na visokoj razini. 

Grad Rab je uključen u organizaciju plivačkog maratona za osobe s invaliditetom, a od Zagreba možemo puno naučiti o organizaciji i održavanju sličnih humanitarnih manifestacija. Također smo zatražili savjet oko izgradnje sportske infrastrukture jer želimo podignuti kvalitetu i omogućiti mladima bolje uvjete i bogatiji sportski sadržaj, naglasio je Grgurić. Istaknuo je, također, da Grad Rab već godinama ima najljepši otočni Advent u Hrvatskoj i da će organizatori u budućnosti pobliže surađivati s organizatorima zagrebačkog Adventa. Nema boljeg primjera uspješno organiziranog Adventa od onog zagrebačkog koji je tri puta zaredom proglašen najboljim u Europi. Taj sjajni rezultat je plod dugogodišnjeg usavršavanja i truda. Radujemo se suradnji i razmjeni iskustava na obostranu korist, rekao je.  

Uistinu smo zadovoljni što će Grad Zagreb i Grad Rab započeti ozbiljniju suradnju, ponajprije u turističkom smislu. Osim najboljeg otočnog Adventa, Rab ima puno znamenitosti i bogatu turističku ponudu. Dogovorili smo predstavljanje Rapske turističke godine na glavnome gradskom trgu te pozivamo Zagrepčane, koji ljetne praznike provode na moru, da svakako posjete Rab i dožive čari tog otoka i grada, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld

Gradske vijesti - 2018.