clanak False

Delegacija Glavne uprave za regionalnu politiku Europske komisije kod gradonačelnika

27.09.2022.
Predstavnici Grada Zagreba, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, susreli su se danas s predstavnicima Europske komisije predvođenima Sofiom Alves, direktoricom za Izgradnju administrativnih kapaciteta i provedbu programa II Glavne uprave za regionalnu politiku Europske komisije.

Na sastanku u Gradskoj upravi prezentirane su glavne karakteristike, izazovi i strateški okvir razvoja Grada Zagreba s naglaskom na projektima i programima sufinanciranima iz fondova Europske unije.

Jedna od glavnih tema sastanka bili su prioriteti Grada Zagreba na području odgoja i obrazovanja te perspektiva za proširenjem kapaciteta, kvalitete i inkluzivnosti odgoja i obrazovanja u Zagrebu. Uz navedeno, raspravljeni su planovi i mogućnosti provedbe projekata i programa kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja.

Direktorica Alves izrazila je zadovoljstvo inicijativama i orijentiranošću Grada Zagreba na provedbu  projekata i programa financiranima iz fondova Europske unije te iskazala spremnost i otvorenost za suradnju.

Gradske vijesti - 2022.