clanak False

Dani regionalnoga razvoja i EU fondova

10.10.2017.


Jelena Ricov, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije, sudjelovala je na Danima regionalnoga razvoja i EU fondova, koji su se održali od 5. do 7. listopada 2017. godine u Šibeniku.

Tema trećeg ciklusa predavanja bila je ITU – Integrirani pristup u korištenju EU fondova u cilju teritorijalnog razvoja Republike Hrvatske (uz primjere dobre prakse) u sklopu koje je organiziran panel na kojem je gospođa Ricov bila jedan od govornika.

Gospođa Ricov predstavila je mehanizam Integriranih teritorijalnih ulaganja kroz perspektivu predstavnika najveće urbane aglomeracije ITU Posredničkog tijela grada Zagreba, koja uključuje 30 jedinica lokalne samouprave. Naglasila je kako se radi o inovativnom mehanizmu Europske unije, koji naglasak stavlja na realizaciju projekata urbanog razvoja koji rješavaju specifične probleme pojedinog urbanog područja.

„ Nužno je čim prije krenuti sa objavom poziva za prijavu projekata i osigurati konstruktivan i fleksibilan pristup uspostavi modela provedbe ITU mehanizma u RH, kako bismo stigli realizirati projekte u ovom financijskom razdoblju – do 2022, jer će uspješnost Hrvatske u implementaciji ITU mehanizma biti ključna za dobivanje EU sredstava za urbani razvoj u razdoblju 2020-2027!“ , istaknula je pročelnica Ricov tijekom rasprave.

Na panelu su sudjelovali i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Grada Zadra i Grada Osijeka koji su također zainteresirani za čim skoriju realizaciju projekata. 





 

Vijesti i aktualnosti