clanak False

Dan neovisnosti RH

05.10.2018.
Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam Dan neovisnosti,  dan kada se prisjećamo ratne 1991. i povijesne odluke Hrvatskog sabora o raskidu državnopravnih veza s ostalim republikama bivše države i dan koji nas podsjeća na vrijeme borbe za neovisnost, na  hrabrost i žrtvu naših branitelja, na solidarnost i zajedništvo koji su u temeljima svakoga uspjeha.

Za oživotvorenje dugosanjane slobodne i demokratske Hrvatske zahvalnost prije svega dugujemo našim braniteljima kojima se na najbolji način odužujemo  inzistiramo li  na poštivanju vrijednosti koje su nas spajale i pokretale u tim herojskim vremenima.

Moramo biti svjesni da vlastitu budućnost danas krojimo sami, a to od nas traži još više rada, odlučnosti i odgovornosti te solidarnosti s onima koji trebaju našu pomoć. 

U zajedništvu, znanjem i s odlučnošću, svoju domovinu učinimo još boljim mjestom za život i  prosperitetnom  zemljom u kojoj se ostaje i kojoj se vraća..

S tom mišlju i uz čestitke svima vama i svim hrvatskim građanima pozivam vas - drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani – da na pročelja svojih zgrada ponosno istaknete hrvatske trobojnice!.