clanak False

Čestitka gradonačelnika u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

03.08.2013.


Drage Zagrepčanke i Zagrepčani!
Dragi branitelji!

Od srca vam čestitam 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – blagdane koji bude uspomenu na nedavnu prošlost u kojoj je slobodu i neovisnost Hrvatske trebalo braniti s oružjem u ruci.

Ponosni smo na to vrijeme, vrijeme velike pobjede izborene u situaciji u kojoj nam mnogo toga nije išlo na ruku, vrijeme u kojem su pale mnoge žrtve i u kojem su svoje živote dali istinski heroji Domovinskog rata.

Našu zahvalnost moramo iskazivati ne samo na riječima već ona mora biti i u našim djelima, u nastojanju da našu Hrvatsku, danas i formalnu članicu Europske unije, gradimo kao samosvjesnu zajednicu, kao zemlju slobode, demokracije, pravednosti i solidarnosti, kao zemlju u kojoj su njeni veliki potencijali dostupni i u funkciji boljitka svakog pojedinca i svih nas zajedno.
To je način i put da krizu i probleme s kojima se suočavamo lakše riješimo, da Hrvatska bude zemlja u kojoj je ugodno živjeti i u kojoj se rad i kreativnost prepoznaju i promiču kao istinske vrijednost.
To je put za uspješnu i sretniju Hrvatsku.

Vjerujem u taj put i zato vas pozivam drage Zagrepčanke i Zagrepčani, da ponosno istaknemo barjake u čast najvećeg blagdana naše slobode i neovisnosti.
Čestitam!


Gradske vijesti - 2013.