clanak False

8. međunarodno savjetovanje o slivu rijeke Save

07.03.2019.
Danas je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić otvorila 8. međunarodno savjetovanje o slivu rijeke Save, koje se održava u organizaciji Udruge Slap i Društva građevinskih inženjera Zagreb, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Osim zamjenice Majić prisutnima su se također obratili i predsjednik Udruge za očuvanje hrvatskih voda i mora Slap – Ante Pavić te potpredsjednik Udruge Alojz Getliher.

Naglasivši kako 8. međunarodno savjetovanje o slivu rijeke Save predstavlja veliki projekt na kojem su se okupili stručnjaci Udruge „Slap,“ predstavnici akademske zajednice, ministarstava i Fonda za zaštitu okoliša, zamjenica je također dodala kako vjeruje da će ova konferencija rezultirati novim rješenjima koje će Grad Zagreb podržati.

Zamjenica Majić također je istaknula kako rijeci Savi, kao vrlo važnom prostornom resursu koji utječe na kvalitetu života građana, treba pridati veću pozornost. Da želimo potaknuti i podržati ovu konferenciju pokazujemo mini–projektima kojima gradonačelnik pokušava ponovno vratiti naše sugrađane na obalu rijeke Save.

Potpredsjednik Udruge Slap Getliher rekao je kako će međunarodno savjetovanje o slivu rijeke Save trajati dva dana, a bavit će se problematikom uređenja prostora uz korito rijeke, ali i pitanjem otpada u slivu Save. S predavanjima koja će ovdje biti predstavljena cilj je upoznati stručnu i širu javnost s dosadašnjom realizacijom projekta uređenja sliva rijeke Save.

Gradske vijesti - 2019.