clanak False

4. hrvatska konferencija o shizofreniji s međunarodnim sudjelovanjem - Shizofrenija 360°

26.11.2021.
Zagreb, 26.11.2021.

Danas je otvorena dvodnevna 4. hrvatska konferencija o shizofreniji s međunarodnim sudjelovanjem Shizofrenija 360°. Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, uz pridržavanje epidemioloških mjera, 4. hrvatska konferencija o shizofreniji s međunarodnim sudjelovanjem Shizofrenija 360° se održava 26. i 27. studenog 2021. godine u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan. 

U uvodnom pozdravnom dijelu, prof. prim. dr. sc. Igor Filipčić, dr. med., specijalist psihijatar, ravnatelj Klinike za psihijatriju Sveti Ivan posebno je istaknuo kako je cilj Konferencije nastaviti međunarodnu suradnju, dijeliti moderne znanstvene i kliničke spoznaje te širiti znanja iz područja shizofrenije, odnosno okupiti zdravstvene djelatnike iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja, radi unapređenja suradnje te izmijene kliničkih iskustava i znanstvenog rada iz područja shizofrenije, a stručnim programom kroz izlaganja i radionice obuhvatit će se izazovi s kojima se liječnici susreću od akutne do kronične faze bolesti oboljelih.

"Iznimno sam ponosna što se ova, sada već četvrta hrvatska konferencija o shizofreniji s međunarodnim sudjelovanjem održava pod pokroviteljstvom Gradonačelnika, Tomislava Tomaševića. Kontinuitet održavanja ove Konferencije od iznimne je važnosti, u svrhu nastavka  međunarodne suradnje. Upravo unaprjeđenjem i snažnim razvojem integrativnog pristupa, novim sociorehabilitacijskim modelima, pomiču se granice u kvaliteti i uspješnosti liječenja bolesnika oboljelih od shizofrenije, a u ovim izazovnim pandemijskim vremenima, posljedice COVID-19 pandemije na dijagnostiku i liječenje shizofrenih bolesnika od iznimnog je značaja", u svom prigodnom pozdravnom obraćanju naglasila je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo, dr. sc. Mirela Šentija Knežević.

Izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, Urša Raukar - Gamulin
pozdravila je prisutne te je u pozdravnom govoru posebno istaknula koliko je važno stati na kraj predrasudama i negativnim i pogrešnim predodžbama o shizofreniji i drugim mentalnim bolestima. "Iznimno je važno pričati o ovoj bolesti, važno je educirati javnost, važno je raditi na senzibilizaciji, važno je raditi na destigmatizaciji! Važno je raditi na poboljšanju kvalitete života oboljelih, ponajviše u ovim izazovnim vremenima pandemije COVID-19. Važno je podupirati projekte i programe koji za cilj imaju osvještavanje zajednice i društva za njihove sugrađane oboljele od shizofrenije i ponosna sam što Grad Zagreb to čini i nastaviti će činiti i dalje", istaknula je izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba otvorivši 4. hrvatsku konferenciju o shizofreniji s međunarodnim sudjelovanjem Shizofrenija 360°.


Program 4. hrvatske konferencija o shizofreniji s međunarodnim sudjelovanjem Shizofrenija 360°


 

Aktualnosti/događanja