clanak False

20. Dani zagrebačkih jagoda

20.05.2019.
Gradonačelnik Milan Bandić  danas je na Trgu kralja Tomislava otvorio jubilarne 20. Dane zagrebačkih jagoda koje organizira Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten te uz potporu Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Na 70 prodajnih gradskih lokacija 60 proizvođača će nuditi svoje domaće jagode, istaknuo je gradonačelnik te je pozvao sugrađane da kupuju domaće jagodice purgerice jer su najveći izvor vitamina c i kalija. S obzirom da smo zbog loših vremenskih uvjeta desetak dana kasnili s otvorenjem, manifestaciju ćemo produžiti sve dok proizvođači ne prodaju sve jagode, najavio je gradonačelnik.

Predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Marijan Herceg je naglasio da su upravo Dani zagrebačkih jagoda  proizvođačima omogućili da budu u neposrednome kontaktu s kupcima kako bi im  mogli nuditi svježu, zdravu i kvalitetnu domaću jagodu. Zahvaljujem svima koju su u ovih 20 godina sudjelovali u organizaciji manifestacije bez koje zagrebačko i hrvatsko jagodarstvo zasigurno ne bi bilo ovako razvijeno niti bi jagode bilo kvalitetne kao  danas.
 
 

Gradske vijesti - 2019.