clanak False

Dan oslobođenja Zagreba

U povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i 66. obljetnice oslobođenja Zagreba, izaslanstvo Grada, u društvu s predstavnicima Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA) položili su vijence na Grobnicu narodnih heroja na Mirogoju i kod Zida boli.
08.05.2011.

U povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i 66. obljetnice oslobođenja Zagreba, izaslanstvo Grada: zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac i pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić, u društvu s predstavnicima Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA) položili su vijence na Grobnicu narodnih heroja na Mirogoju i kod Zida boli.

Nakon polaganja vijenaca zamjenica Pavičić Vukičević, primila je u zgradi Gradske uprave, predstavnike Zajednice udruga antifašističkih boraca Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, te Sekciju 1. proleterske brigade.
Dan oslobođenja Grada Zagreba obilježava se 8. svibnja, na dan kad su 1945. godine partizanske jedinice ušle u Zagreb, koji su prije toga napustile postrojbe njemačke vojske zajedno s vojskom i vodstvom NDH.


Gradske vijesti - 2011.