clanak False

95. rođendan Zoološkog vrta

13.06.2020.
Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba danas pod sloganom 5 do 100 obilježava 95. rođendan, a proslavi se pridružila i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.
 
Proslava je započela otvorenjem izložbe o povijesti Zoološkog vrta na Edukativnom trgu te se nastavila tortom uz pjesmu legendarnih Kraljeva ulice.
 
Čestitavši rođendan, zamjenica Pavičić Vukičević istaknula je da se Zoološki vrt uspješno razvija te da su posljednjih desetak godina obavljeni veliki infrastrukturni zahvati rekonstrukcijom i izgradnjom  niza nastambi za smještaj životinja. Grad Zagreb će i nadalje ulagati i pomagati kroz nove projekte i sadržaje, rekla je zamjenica te najavila da je u planu početkom sljedeće godine uređenje 1. maksimirskog jezera, nastambe za medvjede i dabre, a sve u sklopu projekta „Gradski prozori u prirodu- Modernizacija II“ koji je  sufinanciran sredstvima Europskih strukturnih fondova. Svi ti projekti, kao i oni koji su realizirani tijekom provedbe projekta „Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza“ usmjereni su na očuvanje i unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine.
 
Ravnatelj Ustanove Damir Skok istaknuo je da posjetitelje očekuje bogati cjelodnevni program kao što su razne kreativne radionice za djecu, susret s Smogovcima, nastup mađioničara Vladimira Štimca, predstava Gradskog kazališta Žar ptica Kako je živio Antuntun te mnogobrojne edukativne priče o životinjskim vrstama.
 
U okviru programa u poslijepodnevnim satima organiziran je i koncert Zagrebačke filharmonije na Labuđem otoku.
 

Gradske vijesti - 2020.