clanak False

4. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

12.09.2018.
Nastavljajući suradnju Grad Zagreb i Ministarstvo poljoprivrede ove godine po četvrti puta zajednički organiziraju manifestaciju pod nazivom: „4. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda“ koja će se održati u razdoblju od 5. do 7. listopada 2018. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Zimnica na hrvatskim prostorima ima dugu tradiciju i recepti za spravljanje zimnice čuvaju se i prenose s generacije na generaciju. Međutim, ubrzani način života i manjak vremena mogli bi potisnuti običaje pripreme zimnice u zaborav, zbog čega se održavanjem ovog sajma želi oživjeti spravljanje zimnice i time doprinijeti promicanju hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih autohtonih proizvoda, te omogućiti proizvođačima direktno povezivanje s potrošačima.
Ovo je izvrsna prilika za druženje i razmjenu različitih iskustava ljudi iz različitih dijelova Hrvatske i šire, a posjetitelji ovoga Sajma moći će kušati i kupiti domaće visokokvalitetne autohtone proizvode, te se informirati o načinu pripreme proizvoda kod samih proizvođača.

Sajam će biti otvoren:
Petak, 5. listopada 8:00 - 20:00 sati
Subota, 6. listopada 8:00 - 20:00 sati
Nedjelja, 7. listopada 8:00 - 15:00 sati


  
  

Aktualnosti