clanak False

2. Međunarodna konferencija o Stop projektu

10.12.2018.
Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu (USZM) danas je u hotelu Dubrovnik organizirala II. Međunarodnu bienalnu konferenciju o Stop programu – Prava djece i mladih u kaznenom postupku i izazovi u primjeni alternativnog pristupa/mjere diverzije.

Cilj konferencije je da okupi svjetske i europske stručnjake i profesionalce u razmjeni iskustava s područja maloljetničkog prava te o alternativnim pristupima u zaštiti zajednice i prevenciji kriminaliteta.

Prisutne je, između ostalih, pozdravila i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević. Pozivam sve stručnjake, institucije, pojedince koji se žele baviti djecom i mladima u bilo kojem segmentu da budu aktivni, odgovorni, osjetljivi na probleme mladih i na njihovo odrastanje, a posebice je to važno za sve one koji su na bilo koji način u sukobu sa zakonom.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva pravosuđa, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grada Zagreba i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar–Kitarović, a na njoj su sudjelovali: Lana Petö Kujundžić, predsjednica Udruge sudaca za mladež, Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa, Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda RH, Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik te Žarko Katić, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Gradske vijesti - 2018.