clanak False

15.4. OBAVIJEST GRAĐANIMA_ODVOZ ŠUTE I GRAĐEVINSKOG OTPADA

15.04.2020.

Prema informaciji Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, obavještavamo javnost da su nadležne službe Grada Zagreba, u koordinaciji s ekipama Čistoće, Zagrebačkih cesta, Zrinjevca i vatrogasaca, provele planirane aktivnosti vezane uz uklanjanje građevinskog otpada i šute sa ulica grada Zagreba a koje su nastale kao nusprodukt potresa.

Do danas je prikupljeno 10.000 tona građevinskog otpada i šute, s više od 600 lokacija (od čega se 300 lokacija odnosi na područje Gornjeg i Donjeg grada). Trenutno je izuzetak Amruševa ulica, gdje iz sigurnosnih razloga a zbog izvođenja radova, nije bilo moguće izvršiti predmetno čišćenje te se izvođač radova obvezao izvijestiti nadležni Gradski ured o završetku radova kako bi se moglo pravovremeno pristupiti čišćenju.

Postupke vezane uz čišćenje javnih površina nije bilo moguće provesti ni u prolazu između Bakačeve i Cesarčeve ulice radi opasnosti od urušavanja prije izvođenja planiranih građevinskih radova a čiji je rok za provedbu polovicom narednog tjedna.

U Ulici Baruna Trenka kod kućnog broja 6 i u Katančićevoj 5 ispred sjedišta Ministarstva financija, čišćenje na predmetnim adresama i u njihovoj neposrednoj blizini organizirat će samostalno Ministarstvo financija - već danas ili najkasnije tijekom sutrašnjeg dana, kako su izvijestili Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode. Javna vatrogasna postrojba i dalje izvodi radove na sanaciji posljedica potresa, te se građevinski otpad, posebice s krovova, kao i šuta, i dalje učestalo prevoze na za to predviđena mjesta.

Obzirom da određeni broj građana sami provode građevinske zahvate unutar svojih stambenih jedinica te iznose građevinski otpad i šutu ispred svojih kućnih adresa, ili ih odlažu u kontejnere na ulici, molimo cijenjene sugrađane da pravovremeno dojave mjesta na koja su odložili građevinski otpad i šutu (ili će ga odložiti), na broj telefona 01/610-1566 ili na e-mail adresu Sektora za komunalno i prometno redarstvo: redarstvo@zagreb.hr.

Radno vrijeme Sektora za komunalno i prometno redarstvo je svaki dan od 7 do 22 sata, te u tom periodu građani mogu uputiti svoje pritužbe, prijave ili iskazati bilo koje druge potrebe kojima bi im se mogla olakšati situacija u kojoj se trenutno nalaze.

Također, kako bi se građanima Zagreba olakšala sanacija domova oštećenih potresom, Zagrebački holding d.o.o. na lokacije u gradu koje su najviše pogođene nepogodom, postavlja sanduke u koje građani mogu odlagati isključivo građevinsku šutu nastalu sanacijom. Osim toga, kao i inače, građani mogu na sva reciklažna dvorišta dovesti količinu građevinskog otpada koja je nastala održavanjem i manjim popravcima koje obavlja sam vlasnik, u količini do 200 kg u šest uzastopnih mjeseci. Grad Zagreb zahvaljuje sugrađanima na strpljenju i dosadašnjoj izvrsnoj suradnji.