clanak False

14. Međunarodni dan zaštite životinja na Bundeku

Na jezeru Bundek, već tradicionalno 14. godinu za redom, obilježen je Međunarodni dan zaštite životinja. Manifestaciju je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
09.10.2016.
Na zagrebačkom jezeru Bundek, već tradicionalno 14. godinu za redom, obilježen je Međunarodni dan zaštite životinja. Manifestaciju je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je na Bundek stigao sa svojim psom Rudijem.

Kućni ljubimci postali su dio mnogih obitelji, simbioza između čovjeka i životinje znači da imamo barem jednog prijatelja više. U Zagrebu imamo preko 200 tisuća ljubimaca, apeliram građanima koji nemaju životinje da toleriraju naše ljubimce, ali i onima s ljubimcima da razumiju građane koji ih nemaju. Trebamo izgraditi društvo tolerancije u kojemu ima mjesta za sve, pa i za naše četveronožne prijatelje  – rekao je gradonačelnik najavivši pritom i formiranje novog redarstva u sklopu Gradske uprave koje će se brinuti isključivo za ljubimce.

Kao što imamo prometno ili komunalno redarstvo, ovim ćemo rješenjem imati i redarstvo koje se brine za ljubimce i životinje. Njihov posao će biti prije svega prevencija, ali i intervencija ako netko kojim slučajem maltretira životinje. Ovim ćemo pothvatom biti prvi u Hrvatskoj i među prvima u Europi  – rekao je gradonačelnik.

Međunarodni dan zaštite životinja održava se u organizaciji Grada Zagreba - Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, a za cilj ima senzibiliziranje javnosti, osobito mladih, o potrebi zaštite životinja.

Gradske vijesti - 2016.