clanak False

10. sajam hrvatskih proizvoda do nedjelje na Bundeku

Jutros je na Bundeku otvoren 10. sajam hrvatskih proizvoda koji je okupio 400 izlagača iz cijele Hrvatske. Ponuda je raznovrsna, kvalitetna i što je najvažnije, riječ je o domaćim proizvodima. Izložba je otvorena cijeli vikend. 
15.04.2011.

Fotografije s otvorenja Sajma


Uz prigodni program, jutros je na Bundeku otvoren sajam Proizvodi hrvatskog sela koji se održava desetu godinu za redom. Već tradicionalno, proizvođači će dio svojih proizvoda darovati Hrvatskom caritasu kao dar onima kojima je to najpotrebnije, a na samom otvaranju, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao glavni pokrovitelj priredbe, uručio je vd ravnatelju Caritasa vlč. Fabijanu Svalini sve dosad prikupljene proizvode.

Kako se čulo, prema broju izlagača Sajam se smatra najznačajnijim tradicijskim sajmom u Hrvatskoj. Ove je godine okupio oko 400 izlagača iz svih krajeva Hrvatske, a očekuje se oko 20.000 posjetitelja. U proteklih devet godina na Sajmu je izlagalo oko 2.000 proizvođača te ga posjetilo više od 70.000 građana.

Posjetitelji, osim kupnje tradicionalnih proizvoda hrane i pića, rukotvorina i suvenira tijekom Sajma imaju mogućnost razgledati izložbe Drvo je prvo i Hrvatske pasmine domaćih životinja, pratiti natjecanje mladih uzgajivača teladi Bambino kup te sudjelovati u ocjenjivanju proizvoda, pripremanju i kušanju tradicionalnih jela.

Vezani tekstovi: Proizvodi hrvatskog sela ovog vikenda na Bundeku.


Gradske vijesti - 2011.