clanak False

Prvi svibanj u Maksimiru uz tradicionalni grah i zabavni program

Grad Zagreb je u Maksimiru za građane osigurao oko 50.000 porcija graha, a na pozornici se odvijao zabavni program, što je sve zajedno grad koštalo 250.000 kuna...
01.05.2010.

Međunarodni praznik rada u Zagrebu

 

HINA / www.zagreb.hr  - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je pustio u promet drugi kratki niskopodni tramvaj CROTRAM kojim se zajedno sa suradnicima odveo do parka Maksimira. U tramvaju i na ulazu u Maksimir građanima je podijelio 5.000 crvenih karanfila, a oko podneva gradonačelnik je dijelio tradicionalni grah s narezanim kobasicama i špekom.

Grad Zagreb je u Maksimiru za građane osigurao oko 50.000 porcija graha, a na pozornici se odvijao zabavni program, što je sve zajedno grad koštalo 250.000 kuna. Gradonačelnik Bandić rekao je kako grah i program koštaju 30 posto jeftinije nego prošle godine i da je oko 5.000 porcija graha više nego prošle godine. Rekao je da su ljudi zaslužili grah i tu tradiciju dok je on gradonačelnik nećemo prekidati.

Gradonačelnik je svim građanima čestitao 1. svibnja, te svima poželio da u vremenu recesije i krize budemo zajedno, solidarni i što odgovorniji, naročito oni koji obnašaju javne funkcije.

Bandić je istaknuo kako će "u Gradu Zagrebu pokušati sve da ne ubiju kvalitetne kapitalne projekte i da ne zaustave razvoj Zagreba, a time i Hrvatske, s obzirom da je Zagreb preko 40 posto gospodarskog potencijala zemlje". Rekao je da su na tom tragu jutros pustili u promet i niskopodni tramvaj i da bi zajedno s Vladom trebali dogovoriti proizvodnju 60 niskopodnih tramvaja.

Na upit novinara kako su se jutros SDP-ovci bunili što ih nije pustio da dijele karanfile unutar parka Maksimira, Bandić je odgovorio da su svi imali ista pravila igre, da je i on dijelio karanfila na ulazu u Maksimir, te da se može barem jedan dan bez politike.

"Nema ovdje danas ni sindikata na pozornici, nema nikakve ovdje politike u butigi, osim graha i druženja", rekao je Bandić te pozvao sve da se na Međunarodni praznik rada druže, budu solidarni i zajedno.


Gradske vijesti - 2010.