clanak False

Đurđevdan 2011.

Đurđevdan, blagdan kojim Romi obilježavaju kraj zime i početak ljetnog perioda kada su, pokrečući svoje čerge, ponovno polazili na put, i ove je godine obilježen na livadi ispod Domovinskog mosta...
06.05.2011.

Proslava Đurđevdana_2011.

Đurđevdan, blagdan kojim Romi obilježavaju kraj zime i početak ljetnog perioda kada su, pokrečući svoje čerge, ponovno polazili na put, i ove je godine obilježen na livadi ispod Domovinskog mosta. I ove im se godine, na poziv Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba, pridružio gradonačelnik Milan Bandić.

Čestitavši im Đurđevdan i na romskom jeziku, gradonačelnik je domaćinima zaželio dobar provod ispod najnovijega zagrebačkog mosta gdje je njihova proslava već prerasla u tradiciju.

Program je počeo bacanjem cvijeća u Savu, što je, kao i kupanje u vodi s cvjetovima i ukrašavanjem domova cvijećem i raspupanim grančicama, stari obred dobrodošlice proljeću. Do večernjih sati nastavit će se veselje uz romsku glazbu, romsko kolo, svečana odijela i nezaobilaznu janjetinu. Štimungu će svakako pridonijeti i gosti iz Darde, predstavnici tamošnjeg romskoga kulturno-umjetničkog društva. 

 


Gradske vijesti - 2011.