clanak False

Zamjenica guvernera Sankt Peterburga Anna Mitjanina kod gradonačelnika

15.05.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić primio je u gradskoj palači Dverce zamjenicu guvernera Sankt Peterburga Annu Mitjaninu i veleposlanika Ruske Federacije u RH Anvara Azimova. Zamjenica guvernera prenijela je gradonačelniku  pozdrave guvernera Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka i zahvalila mu što je našao vremena za susret. Izrazila je zadovoljstvo što su veze, ponajprije kulturne, Zagreba i Sankt Peterburga u uzlaznoj putanji, a,  između ostalog, spomenula je i nedavni boravak delegacije iz Sankt Peterburga, kojima je domaćin bio GUOKS, u okviru kojeg se konstruktivno razgovaralo o budućoj suradnji na području obrazovanja.

Gradonačelnik Bandić je rekao da je sretan i ponosan na prijateljstvo Sankt Peterburga i Zagreba koje će sljedeće godine obilježiti 50 godina, te da se u Zagrebu za tu priliku priprema poseban kulturni program. Naš grad i Moskvu, također, veže prijateljstvo dugo 16 godina, ali i prijateljstvo sa cjelokupnim ruskim narodom, kome smo posebno iskazali pomoć kada je bilo najpotrebnije, nakon tragičnog terorističkog napada u Beslanu. Djeca iz Beslana tradicionalno dolaze na ljetovanje u dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom.

Zamjenica gradonačelnika Vesni Kusin gošću je detaljnije upoznala s onime što se planira na području kulturne suradnje, ali i podsjetila što je sve dosada napravljeno. Kultura kroči put drugih suradnji, pa i one gospodarske. Važno je da su kulturne institucije naših dvaju gradova povezane kako bi dalje mogle dogovarati suradnju i poslovne procese, dodala je zamjenica.

Veleposlanik je istaknuo da građani Zagreba i Sankt Peterburga uživaju u plodovima dugogodišnje vrlo dobre suradnje njihovih gradova te najavio mogućnost gostovanja ansambla Aleksandrov u studenome u Zagrebu.

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Vesna Kusin, zajedno sa zamjenicom guvernera Sankt Peterburga Annom Mitjaninom, prisustvovati će večernjoj izvedbi gudačkog kvarteta „Kapelija“ i klavirskog dueta „PetRo duet“ u Hrvatskom glazbenom zavodu.

 

Gradske vijesti - 2017.