clanak False

Uručene zahvalnice darivateljima krvi

25.10.2017.
Na današnjoj svečanosti u gradskoj palači Dverce, u povodu Dana darivatelja krvi i 64. godine rada Crvenog križa na provedbi programa prikupljanja krvi, uručene su zahvalnice dugogodišnjim darivateljima krvi koji su krv darovali 35, 50, 75, 100 i 150 puta. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, i sam dugogodišnji darivatelj krvi, koji se zbog zdravstvenih razloga zaustavio na brojci 36, uručio je zahvalnice darivateljima.

Hvala vam od srca za vašu velikodušnost i nesebičnost kojom ste spasili tisuće života. Kad čovjek daje krv on daruje sebe, to je čin dobrih ljudi i velikih humanitaraca. Uvjeren sam da ćete i dalje pomagati bližnjima na ovaj način, rekao je gradonačelnik.

Na razini grada Zagreba, u organizaciji Crvenog križa, godišnje se prikupi preko 40,000 doza krvi. Crveni križ grada Zagreba prvu akciju darivanja krvi organizirao je u studenome 1953., a od tada su zdravstvene ustanove grada opskrbljene s dovoljnim količinama krvi, istaknuo je Petar Penava, ravnatelj Crvenog križa grada Zagreba. 

Gradske vijesti - 2017.