clanak False

Uređenje zajedničkog dijela Gradskog vrta Stenjevec

08.05.2017.
Projekt „Gradski vrtovi“ su primjer održivog korištenja zemljišta, ovim pozitivnim primjerom pokazujemo koliko je bitno i potrebno povezivati građane u pozitivnoj aktivnosti i zajedničkom druženju u prirodi, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na početku akcije uređenja zajedničkih dijelova Gradskih vrtova.

Riječ je o još jednoj u nizu akcija uređenja i opremanja zajedničkih dijelova postojećih Gradskih vrtova otvorenih na 12 lokacija, a koji su se dosad pokazali kao odličan projekt i izazvali veliko zanimanje Zagrepčana. Gradski vrt Stenjevec uređen je u proljeće 2014. u upotrebi je svih 480 parcela na 5 ha, a zbog iznimnog je interesa stvorena lista čekanja.

Ovim projektom stojimo uz bok svjetskim metropolama na području društvene odgovornosti i dobrobiti zajednice. Interes građana za dobivanje vrtnih parcela i dalje izrazito velik, te nam je želja urediti još novih površina za Gradske vrtove, naglasio je gradonačelnik te dodao da Gradski vrtovi, osim što omogućuju dostupnost zdrave hrane i olakšicu za kućni proračun građana, pružaju i mogućnost tradicionalnog uzgoja hrane, povezivanja s prirodom te da pridonose općem poboljšanju kvalitete života građana u socijalnom, ekonomskom i zdravstvenom smislu.

Gradonačelnik je ovom prigodom korisnicima vrtnih parcela na Gradskom vrtu Stenjevec uručio presadnice povrća i vrtnu sjenicu kao mjesto za odmor i druženje. Najavljeno je da će, u sklopu dodatnog uređenja i opremanja, i svi preostali gradski vrtovi u vremenu od mjesec dana dobiti svoje vrtne sjenice. Gradonačelnik je također obećao okupljenima da će im se pridružiti na prvoj berbi u Stenjevcu te ih pozvao da se pridruže i prvoj berbi na Savici u oglednom zagrebačkom vrtu kojeg on održava zajedno s 50-ak sugrađana.

Od donošenja Zaključka o provedbi projekta Gradski vrtovi u travnju 2013. do danas, uređeno je i opremljeno 22 ha obradivog zemljišta, odnosno preko 2200 vrtnih parcela. 

Gradske vijesti - 2017.