clanak False

Srce Kornatsko

17.08.2017.
U povodu obilježavanja 10. godišnjice tragedije na Kornatima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike organizatora projekta Srce Kornatsko – predsjednika i zamjenika  DVD-a Vodice Antu Sladoljeva i Grgu Skočića, Tajnika MNK Heroji 2007. Tomislava Strikomana te predsjednicu Udruge Krijesnica Mirelu Stanić Popović.

Projektom Srce Kornatsko u čitavoj će se Hrvatskoj 27. kolovoza istovremenim puštanjem lampiona i  balona u zrak obilježiti 10. godišnjica kornatske tragedije, rekao je nakon sastanka predsjednik DVD-a Vodice. U okviru projekta prikupljat će se donacije za Udrugu Krijesnica -djecu oboljelu od malignih bolesti. Tim činom na simboličan način ujedinit ćemo Hrvatsku u počast našim vatrogascima, dodao je predsjednik Sladoljev.

Zahvalivši svima koji sudjeluju i koji će se uključiti u humanitarnu akciju, predsjednica Udruge Krijesnica istaknula je da prikupljena sredstva planiraju iskoristiti za rehabilitacijske programe za djecu koja se liječe od malignih bolesti, a jedan od njih je i rehabilitacijski kamp koji se tradicionalno po završetku školske godine održava u Fužinama.

Gradske vijesti - 2017.