clanak False

Sastanak s predstavnicima Hrvatskog boksačkog saveza na temu Svjetske boksačke lige

26.06.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima danas je u zgradi Gradske uprave primio Kena Creasea, izvršnog direktora Svjetske boksačke lige te predstavnike Hrvatskoga boksačkog saveza koje je predvodio predsjednik Bono Bošnjak.

Na sastanku se govorilo o sudjelovanju Hrvatske boksačke reprezentacije u prestižnoj Svjetskoj boksačkoj ligi (WSB). Gosti su gradonačelnika upoznali s tijekom priprema za premijerni nastup hrvatske reprezentacije u ovome natjecanju što se očekuje 2018.

Svjetska boksačka liga je najbolji mogući izlog za nadolazeće generacije boksača, cilj nam je okupiti najbolje reprezentacije svijeta. Već nekoliko mjeseci razgovaramo s predstavnicima Hrvatskoga boksačkog saveza o pojedinostima vezanima uz nastup hrvatske reprezentacije na ovome uglednom takmičenju, a današnji sastanak s gradonačelnikom je iskorak prema ostvarenju toga cilja – rekao je Ken Crease .

Suradnja s Gradom Zagreba te njegova potpora je nužna kako bi se ovaj projekt što uspješnije ostvario. Naravno da će Grad kao grad sporta i prijatelj sportaša poduprijeti ovu inicijativu i da će surađivati s Hrvatskim boksačkim savezom kako bi se i naša momčad uskoro natjecala u najprestižnijoj boksačkoj ligi na svijetu – rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Napomenuo je da je ovo tek prvi razgovor i da se tehnički detalji još trebaju dogovoriti na nadolazećim sastancima.

Ocjenjujući sastanak s predstavnicima Grada izrazito pozitivnim, Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskoga boksačkog saveza je objasnio da su rezultati hrvatskih boksača u svijetu boksa zapaženi te da je poziv WSB-a očekivan s obzirom da samo najbolji imaju priliku sudjelovati u tome takmičenju. Imamo europske, svjetske i olimpijske medalje, perspektivne mlade borce i neprestano dižemo standard hrvatskog boksa. Ovaj poziv je rezultat kvalitetnog rada s talentiranim mladićima, a nastupi u Svjetskoj ligi našim boksačima jamče bolje pripreme i kvalitetniju konkurenciju te puno više nastupa pred domaćom publikom – rekao je.

Svjetska boksačka liga se preko TV prijenosa emitira u čak 197 zemalja svijeta. Osim prestižnog karaktera natjecanja i bogatih nagrada, liga je u sustavu kvalifikacijskih ciklusa za nastup na Olimpijskim igrama i to za borce iz svih deset kategorija.

Na sastanku su također sudjelovali: general Mladen Mikolčević, potpredsjednik Hrvatskoga boksačkog saveza, Marko Marović, glavni tajnik Hrvatskoga boksačkog saveza, Jurica Runtić, predsjednik Regionalne boksačke lige te Nenad Ivanković, predsjednik Zagrebačkoga boksačkog saveza

Gradske vijesti - 2017.