clanak False

Sastanak s dekanom Zagrebačke škole ekonomije i managmenta

21.07.2017.

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se u Gradskoj upravi s dekanom Zagrebačke škole ekonomije i managmenta dr.sc. Đurom Njavrom koji ga je upoznao s dosadašnjim radom Zagrebačke škole te ekonomskim učincima visoko razvijene međunarodne suradnje Zagrebačke škole na gospodarstvo Grada Zagreba.

Početkom rujna u našu Školu dolazi studirati 165 studenata iz 30 zemalja, a u kolovozu na studiranje, treću godinu zaredom, dolazi skupina studenata iz Tokya. Iskustva iz svijeta pokazuju da široka studentska suradnja i međunarodna razmjena ima pozitivan učinak na gospodarstvo, istaknuo je dekan Njavro dodavši kako je, uz ekonomski učinak, njihov doprinos i u prepoznatljivosti grada Zagreba na akademskoj mapi. Želja nam je da se to nastavi i da i hrvatski studenti dobiju priliku studirati na što boljim visokoškolskim ustanovama širom svijeta, jer oni su ti koji će sutra sudjelovati u razvoju i modernizaciji Zagreba i Hrvatske, naglasio je dekan.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima suradnje i povezivanja  Grada Zagreba i Zagrebačke škole ekonomije i managmenta.
Potičemo što veće povezivanje i suradnju sa sveučilištem i akademskom zajednicom, kako bi kroz različite dodirne točke unaprijedili kvalitetu života naših sugrađana, pogotovo mladih, rekla je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić. Također je dodala da je dogovorena radna grupa koja će zajedno utvrditi sve dodirne točke i mogućnost suradnje u različitim područjima.
 

Gradske vijesti - 2017.