clanak False

Predstavnici Hrvata iz Vojvodine kod gradonačelnika

15.11.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u zgradi Gradske uprave predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova i predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Slavena Bačića.

Izrazili smo zahvalu gradonačelniku za pomoć koju kontinuirano pruža hrvatskoj zajednici u Vojvodini, počevši od kapitalnih stvari kao što je zgrada za Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, koju je Grad kupio zajedno s Republikom Hrvatskom. Grad Zagreb pomaže i u školovanju naše djece, a već više od 10 godina zajedno s Crvenim križem grada Zagreba,  organizira besplatno ljetovanje za preko stotinu hrvatske djece iz Vojvodine, naglasio je predsjednik Bačić.

Gosti su na sastanku predstavili i svoje buduće projekte koji su od vitalnog značenja za očuvanje hrvatskog naroda u Vojvodini, sa željom da Grad Zagreb, zajedno s Republikom Hrvatskom i Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, sudjeluje u njima.

Grad Zagreb već godinama surađuje s predstavnicima Hrvata iz Vojvodine kojima je potrebna pomoć na više razina i s pravom očekuju potporu matične države. Grad Zagreb u tome prednjači preko niza konkretnih projekata, istaknula je nakon sastanka zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.
 

Gradske vijesti - 2017.