clanak False

Predstavljen Zagreb Grand Prix 2018. – međunarodni turnir u hrvanju

01.02.2018.

Zagreb će 3. veljače ugostiti najbolje hrvače svijeta na Međunarodnom UWW turniru za seniore Grand Prix – Zagreb Open 2018., najavljeno je danas na konferenciji za novinare u hotelu Panorama. O tom hrvačkom spektaklu govorili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kao pokrovitelj i domaćin, Milan Pavelić, predsjednik Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba i pročelnik Gradskog ureda za sport te hrvatski reprezentativac Božo Starčević.

Za medalje na ovogodišnjem natjecanju borit će više od 190 hrvača, među kojima će nastupiti osvajači 9 medalja s olimpijskih igara, 14 odličja sa svjetskih prvenstava, 17 odličja sa europskih prvenstava te osvajači brojnih Grand Prix turnira diljem svijeta, najavio je predsjednik Saveza hrvačkih sportova Milan Pavelić te je dodao: Na kalendaru Svjetske federacije za 2018. Zagrebački je turnir uvršten uz najjače i najprestižnije turnire svijeta. Izrazito smo ponosni na rezultate naših hrvača, od njih očekujemo dobar nastup i naravno da konkuriraju za medalje. Ovo je jedan od pripremnih turnira za prvenstvo Europe i nadamo se da će tribine biti pune.  

Poželjevši sudionicima sportsku sreću i zahvalivši organizatorima na trudu, gradonačelnik Bandić je istaknuo da se Zagreb ustoličio na karti europskih metropola kao uzoran domaćin velikih međunarodnih natjecanja. Ovaj turnir spada u sami vrh sportskih događanja u našem gradu i ponosni smo što je Zagreb već peti put domaćin vrhunskoj hrvačkoj priredbi. Ne sumnjam da ćemo se opet predstaviti u najboljem svjetlu niti da će hrvači gledateljima pružiti istinski sportski spektakl, rekao je. Gradonačelnik je najavio i nove prostore za hrvače na Zagrebačkom velesajmu.

Božo Starčević, hrvatski reprezentativac, osvajač petoga mjesta u kategoriji do 75 kilograma na Olimpijskim igrama u Riju i trostruki pobjednik na Zagreb Open-u, pozvao je navijače da dođu u Dom sportova u što većem broju kako bi bodrili naše hrvače.

Osim Starčevića, boje hrvatske će, među ostalima, braniti naši najbolji hrvači: Neven i Nenad Žugaj, Dominik Etlinger, Antonio Kamenjašević, Ivan Huklek, Danijel Janečić i Ivan Lizatović.

Natjecanje počinje u subotu u 10 sati u maloj dvorani Doma sportova, a finale su na rasporedu od 18 sati. Ulaz na Zagreb Open je besplatan za sve posjetitelje.

Gradske vijesti - 2018.