clanak False

Početak rekonstrukcije preostalog dijela Radničke ceste

17.05.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros gradilište na Radničkoj cesti, gdje su započeli radovi  na izgradnji drugog od tri projektirana nova nadvožnjaka u sklopu 3 etape.

Nalazimo se na jednom od glavnih građevinskih prometnih infrastrukturnih objekata koji je u etapama  građen od Slavonske avenije do obilaznice za Zračnu luku, a kojim  će prolaziti i tračnički promet, rekao je gradonačelnik Bandić. Nakon treće faze,  nastaviti ćemo sa  4. etapom od željezničke pruge do Domovinskog mosta, a nakon čega će uslijediti raspisivanje natječaja za projektiranje pruge od Kvaternikovog trga prema Zračnoj luci, investicija vrijedna 30 milijuna eura.

Ukupna vrijednost radova 3 faze, čiji se rok završetka očekuje na jesen ove godine iznosi oko 40 milijuna kuna, a ukupna vrijednost  radova zadnje 4. faze od željezničke pruge do Domovinskog mosta  iznosit će oko 137 milijuna kuna.

Kako se čulo, izgradnja jedne od najljepših prometnica u gradu, imat će veliki značaj ne samo za stanovnike GČ Peščenica-Žitnjak, nego za sve Zagrepčane.

Gradske vijesti - 2017.