clanak False

Park Maksimir među najljepšima u Europi

European Best Destinations (EBD) objavio je popis najljepših parkova, među kojima je zagrebački Maksimir na četvrtome mjestu ispred Rima, Berlina, Barcelone....
12.04.2016.
Portal European Best Destinations (EBD) objavio je popis najljepših gradskih parkova, među kojima je zagrebački Maksimir na četvrtome mjestu nakon Pariza, Madrida i Londona, a ispred Rima, Berlina, Dublina, Munchena, Porta, Barcelone, Budimpešte, Brisela, Amsterdama i Milana.

Nakon pariškog Parc des Buttes-Chaumont, madridskog El Retiro Parka i londonskog Hyde parka, European Best Destinations turistima preporučuje da u Zagrebu prošeću Maksimirskim parkom, zelenom oazom usred grada.

Maksimir opisuju kao park s kraja 18. i prve polovice 19. stoljeća koji je okružen gradskim naseljima. Unatoč užurbanom gradskom životu na površini od 316 hektara mogu se nači utočišta za mnoge biljne i životinjske vrste. U njemu je do sada zabilježeno preko 100 različitih vrsta ptica, a posjetitelji će, osim u stoljetnim hrastovim šumama i Zoološkom vrtu, moći uživati i u ljepoti prirode - livadama, jezerima i potocima.


Radno vrijeme parka: 

Ljetno radno vrijeme: 9,00 - 20,00 sati  
Zimsko radno vrijeme: 9,00 do 16,00 sati


IZVOR: http://www.europeanbestdestinations.com/top/best-city-parks-in-europe/