clanak False

Otvorena manifestacija Sa susjedima kod sata

07.09.2017.
Danas je na Trgu bana Jelačića otvorena druga po redu manifestacija Sa susjedima kod sata, u sklopu koje će se Zagrepčanima i njihovim gostima predstaviti brojni OPG-ovi, KUD-ovi i razni izlagači iz Karlovačke županije. Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
 
Cilj manifestacije je da posjetitelji bolje upoznaju bogatu i raznovrsnu ponudu Karlovačke županije. Na štandovima svoju ponudu predstavljaju obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, obrti, tvrtke, kulturne ustanove, udruge, turistički subjekti, povijesna i kulturno-umjetnička društva, a u ponudi su i mnoga tradicionalna jela, istaknula je direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić. Dodala je da posjetitelji mogu sudjelovati u nizu iznimno zanimljivih i besplatnih radionica poput pripremanja štrudli ili pletenja košara, a glazbeni dio programa uključuje nastupe KUD-ova, tamburaških sastava i mažoretkinja s područja Karlovačke županije.
 
Nakon što je gostima uputio riječi dobrodošlice, a izlagačima zaželio puno uspjeha, gradonačelnik Bandić je pozvao sve Zagrepčane da dođu na Jelačićev plac kako bi uživali u tradiciji, običajima i gastroponudi karlovačkog kraja.
 
Ovogodišnje izdanje Sa susjedima kod sata organiziraju Karlovačka županija i Turistička zajednica Karlovačke županije s Gradom Zagrebom, Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom grada Karlovca, Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Karlovac i Electroluxom kao partnerima. Uz gradonačelnika Bandića i direktoricu Begić, otvorenju su nazočili: Mirko Martinović, zamjenik župana Karlovačke županije, Gordana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja i Zlatko Kuzman, predsjednik HGK – Županijske komore Karlovac.
 
Osim upoznavanja s prodajno-izložbenim sadržajima manifestacije, posjetitelji mogu sudjelovati i u nizu iznimno zanimljivih i besplatnih radionica sve do 19:00.

Gradske vijesti - 2017.