clanak False

Oproštajni posjet veleposlanika Finske

26.07.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi u oproštajni posjet veleposlanika Republike Finske u RH Nj. E. Timo Rajakangasa. Zahvalivši veleposlaniku na dobroj suradnji, gradonačelnik mu je, također, zaželio puno uspjeha na novoj dužnosti.
 
Visoki gost zahvalio je gradonačelniku što je podržao program koji je predložilo Veleposlanstvo Finske u povodu obilježavanja 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Finske i 100. obljetnice nezavisnosti Finske, koje se navršavaju ove godine.
 
Veleposlanik je, također, istaknuo da će kulminacija proslave biti otvorenje izložbe velikog finskog umjetnika – fotografa Arna Rafaela Minkkinena u prosincu, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, a koju su podržali Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba.
 
U okviru proslave, a u organizaciji Veleposlanstva, Vladinog ureda za ravnopravnost spolova i Saborskog odbora za ravnopravnost spolova, bit će održana i Kampanja u 100 djela za ravnopravnost spolova u RH. Rezultati Kampanje bit će predstavljeni na otvorenju izložbe.


 

Gradske vijesti - 2017.