clanak False

Održano prvo informativno savjetovanje za korisnike mjere Radi čisto - budi zaposlen

12.05.2017.

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića danas je u Plavom uredu – Poduzetničkom centru Grada Zagreba, započelo prvo javno savjetovanje za osobe koje su se prijavile za korištenje mjere Radi čisto – budi zaposlen. Radi se o novoj inovativnoj potpori Grada Zagreba namijenjena svima koji se bave ili se žele baviti poslovima čišćenja i održavanja u kućanstvima na način da  pokrenu  vlastiti obrt i za sebe i obitelj osiguraju bolju egzistenciju.
 
Na uvođenje ove nove potpore potaknula nas je činjenica da se u Hrvatskoj oko 90% djelatnosti čišćenja i održavanja radi „na crno“ – u području tzv. sive ekonomije, što znači da nema mirovine, nema garancije za naplatu  usluga, nema sigurnosti. S gradskom potporom u iznosu do 20.000 kuna možete pokriti sve troškove registracije obrta, uplate doprinosa za 12 mjeseci, knjigovodstvenih usluga i fiskalne blagajne te  postajete poduzetnici uključeni u zdravstveni i mirovinski sustav, poručio je gradonačelnik budućim obrtnicima i dodao da im Grad, preko svoga Plavog ureda, ostaje trajna potpora.
 
Do kraja godine očekujemo oko 500 prijava obrtnika, a zasad ih imamo oko 40, rekao je gradonačelnik te istaknuo kako od iduće godine svi oni koji se prijave, ulaze u mjere Radi čisto – budi zaposlen, i imat će sve benefite, poticaje i mogućnosti.
 
Korisnici potpore mogu biti nezaposlene osobe koje su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i imaju prebivalište u  gradu Zagrebu. Budući obrt također mora imati sjedište na području grada Zagreba, a u obzir dolaze djelatnosti kao što su čišćenje zgrada i drugih objekata te uređenje i održavanje krajolika.
 
Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, naglasila je  kako će korisnici već nakon par mjeseci od početka registriranja obrta moći voditi ga potpuno samostalno, a u Plavom uredu uvijek imaju pravo i mogućnost besplatnog stručnog savjetovanja. Također, pružila je sve informacije vezano za poduzetnike koji žele pokrenuti posao, voditi svoj vlastiti obrt i uspješno ostati u svijetu poduzetništva.
 
Javni poziv za dodjelu potpora za osnivanje obrta koji plaćaju porez na dohodak u paušalnom iznosu raspisan je 29. ožujka 2017. i bit će otvoren do zadnjeg namjenskog korištenja sredstava, odnosno najkasnije do 15. studenoga ove godine.
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2017.